Paves, prajitura belgiana este o reteta de prajitura cu biscuiti si crema de unt si cafea ce se prepara foarte usor si rapid. Este perfecta ca si desert langa o cana cu ceai.
Tinem untul putin la caldura sau intr-o cratita pe abur ca sa se incalzeasca putin si sa putem prepara crema. Untul nu trebuie sa fie topit ci doar suficient de moale ca sa se poata bata cu o furculita sau cu telul. Pentru crema amestecam untul, zaharul pudra si doua lingurite de cacao/ness pana rezulta o crema omogena si oarecum pufoasa. Inmuiem biscuiti in cafea si/sau amaretto si asezam un strat de biscuiti pe platou. Ungem cu crema de unt, apoi repetam procedeul pana epuizam toti biscuiti. Deasupra ornam cu crema si cu ciocolata rasa, sau cacao sau cu viermisori de ciocolata pentru ornat sau cu tot ce va mai trece prin cap (in principiu sa fie pe baza de ciocolata).
Tinem prajitura belgiana de biscuiti la frigider aproximativ 2 ore si apoi servim. E o prajitura racoroasa, foarte aromata si merita gustata. Reteta Paves de Bruxelles a fost propusa de CeReteteMaiFacFetele pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post