Patrate patate cu cafea

Rupem ciocolata in bucati si o topim la abur. Dizolvam cafeaua in 4 linguri de apa fiarta. Frecam untul cu zaharul si sarea, si adaugam pe rand ouale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 dkg ciocolata menaj
  • 2 linguri de cafea instant
  • 50 dkg unt sau amrgarina
  • 50 dkg zahar
  • Putina sare
  • 8 oua
  • 75 dkg faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2.5 dl + 3 linguri lapte
  • Frisca
  • Zahar cu cacao

Mod de preparare

Rupem ciocolata in bucati si o topim la abur. Dizolvam cafeaua in 4 linguri de apa fiarta. Frecam untul cu zaharul si sarea, si adaugam pe rand ouale si laptele. Incorporam faina amestecata cu praful de copt. Impartim aluatul in 3 parti, intr-una amestecam cicolata, si jumatate din cafea, in a 2-a parte amestecam restul cafelei, iar la ultima parte adaugam laptele ramas. Pozitionam alternativ cele 3 parti de aluat intr-o tava unsa cu margarina de 32X38 cm. Le coacem 40 de minute in cuptorul pre-incalzit la 175 de grade C. Taiem prajitura racita in patrate, si o decoram dupa preferinte cu zahar cu cacao, frisca sau ciocolata razuita.
Alte prajituri recomandate

Prajitura cu crema

Negresa prajitura

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide