Trigoanele marocane cu umplutura de migdale sunt niste pateuri mici, parfumate cu sirop de miere, portocale si apa de trandafir.
Briouat - pateurile marocane prajite, si apoi scufundate intr-un sirop parfumat cu apa de trandafiri, sunt servite de cele mai multe ori la ocazii speciale sau la ritualul de servire a ceaiului.
Incepem prin a prepara umplutura de migdale:
Imparte migdalele in jumatate, una dintre ele prajeste-o intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Pune jumatatea neprajita in blender alaturi de jumatate din cantitatea de zahar.
Dupa ce s-au racit si migdalele prajite, adauga-le si pe ele in blender alaturi de jumatatea din zahar ramasa.
Adauga amandoua amestecurile de migdale intr-un bol, adauga apa de trandafiri si untul si amesteca cu mainile pana obtii o pasta.
Formeaza din aluatul de placinta bile, pe care apoi le intinzi in patrate. Sau taie-l pur si simplu in patrate de 5cm. Unge mijlocul cu putin unt si aseaza cu o lingura din pasta de migdale chiar aproape de un capat.
Prinde de capatul in care este umplutura, du-l in celalalt capat ca sa o sigilezi, si apoi in sus ca sa formezi triunghiul. Unge cu oul batut ca sa "sigilezi" pateul. Repeta procedeul pana nu mai ai umplutura.
Incalzeste ulei intr-o tava, in timp ce incalzesti si mierea impreuna cu apa de trandafiri. Ia mierea de pe foc si pune-o la indemana.
Prajeste fursecurile in baia de ulei, intorcandu-le periodic, pana cand sunt rumene pe ambele parti, dupa care transfera-le, asa calde, in sirpoul de miere.
Aseaza fursecurile pe o farfurie si presara-le cu susan daca doresti.
Fursecurile marocane cu migdale se servesc dupa ce s-au racit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post