Pateuri cu carne

Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se rumeneste cu putina untura, adau

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg. de carne
  • putina untura
  • un ou
  • o lingura de smantana

Mod de preparare

Se face un aluat frantuzesc din care se intinde o foaie potrivit de subtire. Se da prin masina 1/2 kg. de carne si se rumeneste cu putina untura, adaugandu-se si cate o lingura de apa, ca sa nu fie prea uscata. Dupa ce s-a racorit, se adauga un ou si o lingura de smantana. Din foaia intinsa se taie rondele cu o forma mica de tabla (cat gura unui pahar de vin). Jumatate din numarul lor se aseaza pe tava in care se vor coace. La celelalte se taie mijlocul cu o forma ceva mai mica (cat gura unui paharel de tuica). Fiecare cerc exterior este asezat peste o rondela din tava, cu atentie sa se potriveasca bine marginea. Se pune la mijloc putina carne, iar deasupra se aseaza rondul taiat cu forma cea mai mica. Se ung cu ou batut si se coc la cuptor.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors