Pastiera Napoletana este o prajitura italaiana cu branza de vaci ce se pregateste indeosebi de Pasti. Este o prajitura de Pasti cu branza ce merita incercata.
Mai intai am pregatit aluatul astfel: intr-un robot de bucatarie am pus faina, zaharul si untul rece taiat cuburi. Le-am amestecat cu robotul pentru 1 minut. Nisipul format l-am pus pe o masa de lucru sub forma unei fantani. Am spart un ou in mijloc + 1 galbenus si am adaugat semnitele dintr-un baton de familie si am framantat bine. Am pus aluatul format intr-o folie alimentara si l-am data la frigider pentru circa 1 ora.
Intre timp am pus laptele cu untul pe foc; am adaugat graul fiert, coaja de la lamaie razalita si am last sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand pana ce am obtinut o crema densa. Am luat-o de pe foc si am lasat-o sa se raceasca amestecand-o din cand in cand. Am amestecat cu un mixer ouale cu urda, cu zaharul, scortisoara, esenta de flori de portocale si semintele de vanilie. am adaugat apoi cubuletele de cedru si de coaja de portocala si am amestecat. Am adaugat crema de grau si am amestecat din nou.
Din aluat am taiat o mica parte, iar din restul am intins o foaie de grosime de circa 1 cm, rotunda . Am pus intr-o tava rotunda hartie de copt, am intins deasupra foaia de aluat. Am taiat marginile la acelasi nivel (circa 3 cm). Am pus in interior crema. Am intins aluatul ramas si am taiat panglici de o largime de circa 1,5 -2 cm pe care le-am asezat peste crema formand un fel de grilaj.. Le-am uns cu un ou batut. Am dat prajitura la cuptor ventila la 180 grade circa 1 ora. Am last prajitura sa se raceasca in tava, apoi am scos-o si am taiat-o.
Serviti prajitura cu branza de Pasti dupa ce s-a racit.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post