Pasca cu smantana este o reteta simpla si gustoasa pe care o puteti pregati pentru masa de Pasti. Este o pasca cremoasa si fina.
Pt aluat:
Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia. Se framanta 10-15 minute. Se imparte in doua - cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 portii de pasca.
Se intind cele 2 bucati de aluat in doua foi si se aseaza in tavi, astfel incat margini de aluat sa fie si inafara tavii si se mai lasa o ora tavile acoperite ca sa creasca aluatul.
Umplutura:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie dupa gust si coaja de lamaie. Apoi se adauga stafidele si smantana si se omogenizeaza. Se imparte umplutura in cele doua tavi cu aluatul care a crescut. Umplutura nu trebuie sa fie pana sus, se va umfla in timpul coacerii.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45-50 de minute, se lasa sa se raceasca in tava pentru 2-3- ore, mijlocul va fi inca moale dar asa trebuie sa fie.
Reteta de pasca simpla cu smantana a fost propusa de California pe forum culinar.
Serviti pasca cu smantana la masa de Paste impreuna cu familia.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post