Pasca poloneza

Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mixerul si se obtine o pasta groasa. Se unge o forma de tort, cu fundul detasabil, se pudreaza usor cu faina

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Se foloseste ca masura un pahar obisnuit de 200 ml.
  • Aluat:
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 pachet praf de copt
  • 2 linguri cacao buna
  • 1/2 pachet margarina cu arome
  • 1 pachetel vanilie
  • Crema de branza:
  • 1/2 kg branza dulce de vaci
  • 1/2 pachet margarina cu arome
  • 2 galbenusuri
  • 1 pahar zahar pudra
  • 1 budinca de vanilie

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mixerul si se obtine o pasta groasa. Se unge o forma de tort, cu fundul detasabil, se pudreaza usor cu faina. Trei sferturi din aluat se aseaza in forma, apoi se pune crema de branza obtinuta prin amestecarea ingredientelor. Deasupra se pune restul de aluat si se uniformizeaza cu grija. Se coace la foc detasabil o ora si 15 minute. Se lasa sa se raceasca in forma, foarte important. Aluatul este fraged si daca se incearca scoaterea din forma inainte de racire, riscati sa se rupa. Dupa racirea totala, se scoate cu grija si se aseaza pe platou.


Pasca poloneza se poate pudra cu zahar sau se poate glazura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors