Pasca fara aluat

Pasca fara aluat este un preparat pentru meniul de Paste traditional. La baza retetei stau urmatoarele ingrediente: branza de vaci, faina, smantana, praf de copt, stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 800 gr branza de vaci
  • 5 linguri faina
  • 1 plic de praf budinca de vanilie nepreparata
  • o lingurita de praf de copt stins cu lamaie
  • 200 ml smantana grasa 25% (cred ca a mea a avut doar 15%)
  • 5 oua
  • 12 linguri zahar coaja de lamaie zahar vanilat (cam 5 pliculete)
  • 100 gr stafide (eu am pus 120g)

Mod de preparare

Pentru a pregati aceasta reteta delicioasa de pasca fara aluat trebuie sa amestecam branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de budinca (nepreparata), smantana, galbenusurile de ou, albusurile batute spuma si la sfarsit se adauga stafidele.  Doar in cazul in care branza este mai moale puteti pune 2 plicuri de budinca. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se baga la cuptor. Se lasa cca 60-70 de minute in functie de aragaz. O sa fie la mijloc putin mai moale, dar nu va speriati, nu e cruda si cand se raceste se intareste uniform. O lasati la racit in tava si o taiati cand e rece.


Pofta buna! Reteta Pasca fara aluat propusa de Edith Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Alte retete cu branza de vaci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu caramel si mascarpone

Am primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...

Desert tort cu caramel si mascarpone
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide