Pasca cu branza de vaci

Reteta de pasca cu branza de vaci este o reteta de pasca fara aluat, cu multa branza aromata cu vanilie si gris ca sa absoarba umezeala, un dulce perfect pentru masa de Pasti.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg branza
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 10 linguri de gris
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • stafide
  • 240 g unt topit si
  • albusurile.

Mod de preparare

Pentru pasca cu branza de vaci se freaca branza cu zaharul si galbenusurile pana se dizolva tot zaharul, se adauga apoi praful de copt, grisul, untul, coaja de lamaie si 100g stafide.

Albusurile se bat spuma tare dupa care se incorporeaza in compozitia de mai sus amestecand usor, de jos in sus.

Compozitia pentru pasca se toarna intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace la foc potrivit pentru 60-70 de minute.


Pasca cu branza de vaci se serveste dupa ce s-a racit pudrata cu zahar.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide