Reţetă de preparare a papanaşilor pufosi cu mac

Reţetă de preparare a papanaşilor. Pentru papanasii pufosi cu mac se dizolva 40 g drojdie si o lingurita de zahar in 125 ml lapte caldut.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 40 g drojdie
  • doua lingurite de zahar
  • 125 ml lapte caldut
  • 250 g faina
  • 50 g unt topit si
  • 1 ou
  • sare
  • 30 g unt.

Mod de preparare

Pentru papanasii pufosi cu mac se dizolva 40 g drojdie si o lingurita de zahar in 125 ml lapte caldut, se lasa timp de un sfert de ora, se amesteca apoi cu 250 g faina, 50 g unt topit si 1 ou. Aluatul se lasa la dospit timp de 35 de minute, dupa care, se amesteca 80 g mac, o lingura de zahar, 20 g unt si 1 galbenus. Din aluat, se intinde o foaie, din care se taie forme rotunde. Compozitia cu mac se pune intre doua bucati de aluat, avand grija ca marginile sa fie bine lipite. Se lasa iar la dospit timp de 20 de minute, iar intr-un vas se clocoteste apa cu sare, 30 g unt si o lingurita de zahar. Se fierb pe rand la foc potrivit.


Papanasii pufosi cu mac se pot servi calzi sau reci.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors