Papanasi cu mere

Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa aceea, vasul cu aluat se acope

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 2 pahare lapte sau apa
  • 2 oua
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 gr. drojdie
  • 3-4 mere

Mod de preparare

Se desface drojdia in lapte sau apa calda, se adauga unt, oua, zahar, sare si batind bine se toarna treptat faina; dupa aceea, vasul cu aluat se acopera cu un servet si se pune la loc cald sa creasca. Se curata merele de coaja si la mijloc si se taie felii subtiri. Cind aluatul a crescut se amesteca cu merele. Aluatul se ia imediat cu lingura udata in apa si se prajesc papanasii in tigaie, in grasime incinsa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri cu cacao si scortisoara

Fursecurile! Cui nu ii plac fursecurile? Cu unt, cu ciocolata, cu vanilie, cu lamaie, cu alune, s.a.m.d. Le prefer, sunt...

Fursecuri cu cacao si scortisoara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide