Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantana

Reţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru care aveti nevoie de branza dulce, bicarbonat, zahar, oua, dulceata, smantana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • zahar vanilat
  • coaja de lamaie si coaja de portocala
  • 150 g smantana
  • 150 g dulceata afine

Mod de preparare

Din toate ingredientele se obtine un aluat potrivit de tare, nu foarte lipicios si se formeaza niste bilute cam de marimea unui ou. Se aplatizeaza si se apasa cu degetul in centrul lor. Apoi se mai formeaza alte bilute mai mici de marimea unei nuci.

Se prajesc in ulei la foc mic.


Se monteaza si se orneaza cu smantana din belsug si dulceata de afine.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo

O prajitura delicioasa cu fructe de sezon, inspirata de la Vali Nusescu, reteta si...

Pandispan cu caise, branza de vaci si Oreo
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala