Reţetă de preparare a papanaşilori cu crema de cacao si scortisoara

Reţetă de preparare a papanaşilor, Se scurge branza de zar, se omogenizeaza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga un praf de sare si 4 linguri de gris. Se pune pe foc un vas c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 3 oua
  • 4 linguri de gris
  • 400 g branza de vaci
  • 3 linguri de zahar
  • un pliculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 75 g unt
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • o cana cu lapte
  • o lingura de faina
  • un praf de scortisoara

Mod de preparare

Se scurge branza de zar, se omogenizeaza cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga un praf de sare si 4 linguri de gris. Se pune pe foc un vas cu apa. Cand aceasta clocoteste, se formeaza cu lingura papanasi din compozitia de branza si se fierb 10-15 minute, dupa care se scot pe o farfurie. Se pune deasupra untul taiat cubulete si se acopera. Se pastreaza la cald.

Se face o crema de cacao: se pune laptele pe foc impreuna cu zaharul, cacaua si faina, omogenizand cu grija, si se fierbe la foc mic. Se amesteca in continuu, ca sa nu se formeze cocoloase. Se ia vasul de pe foc inainte ca amestecul sa se fi intarit foarte tare si se da la rece.
Se toarna crema calduta peste papanasi si se servesc presarati cu putina scortisoara.

Alte retete dulciuri recomandate

Ciocolata de casa

Tiramisu

Spuma de capsuni

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala