Reţetă de preparare a papanaşilor. Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena
Branza de vaci se amesteca bine cu ouale, sarea, grisul si coaja de lamaie. Se adauga apoi zaharul si se amesteca pana cand compozitia devine omogena si zaharul se topeste.Se asaza pe foc o cratita cu apa. Cand aceasta clocoteste, se ia cu lingurita uda din compozitie, formandu-se papanasii, care se cufunda in apa fierbinte. Se lasa la fiert aproximativ un sfert de ora. Se scot cu spumiera si se asaza pe un platou. Se freaca apoi cele patru galbenusuri cu zaharul si cu un praf de sare si se pun la fiert. Se adauga laptele si cacaua, amestecand continuu, pana cand amestecul devine consistent. Dupa ce a dat in clocot, se ia vasul de pe foc si se Iasa la racit, intre timp, se bate untul spuma impreuna cu nucile, care au fost mai intai rasnite si apoi rumenite intr-o tigaie, la foc mic. Spuma de unt si nuci se rastoarna peste crema de cacao, amestecandu-se foarte bine.
Papanasii se servesc acoperiti cu aceasta crema si cu nuca rumenita presarata deasupra.
Alte reteta papanasi recomandate
Galuste prune
Ciocolata de casa
Tiramisu
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post