Pandispanul este foarte pufos si ti se topeste in gura. Facut in forme individuale, servit cu crema de vanilie si fructe de padure, se transforma intr-un desert delicios si usor de vara.
Pentru pandispan simplu cu vanilie se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul vanilat si se bate bine, astfel incat albusul sa se intareasca ca pentru bezele. Separat se strivesc intr-o farfurie galbenusurile, se amesteca cu albusul, se adauga faina, amestecand totul usor, de sus in jos, ca sa nu se lase.
Se unge o forma bine cu unt (una mare sau forme individuale), se presara faina, se toarna compozitia si se coace pandispanul o ora la foc potrivit. Cantitatile se pot mari dupa dorinta.
Crema de vanilie (creme patissiere) se pregateste dupa indicatiile din reteta. Este o crema usoara de lapte.
Fructele se spala si se curata de codite.
Blatul de pandispan il lasam sa se raceasca in cuptor, iar dupa ce e racit turnam deasupra crema de vanilie, racita si ea, si decoram cu fructe de padure.
Pandispanul simplu cu vanilie si fructe se serveste imediat.
Abia acum reușesc să postez rețeta cu tortul pe care l-am făcut în iulie pentru ziua mea de naștere. Torturile pe...
Tort Clepsidra - Reteta delicioasa pentru un desert aniversar