Pandispan cu mere si oua

Galbenusurile se bat bine, cu zaharul, Se adauga putina sare, zaharul vanilat si faina proaspat cernuta, in ploaie. Se adauga apoi albusurile batute

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr mere fara coaja si samburi
  • 400 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 1 lingura de rom
  • sare
  • 8 oua
  • 4 linguri de zahar pudra
  • zahar vanilat
  • 1 lingura de unt

Mod de preparare

Galbenusurile se bat bine, cu zaharul, Se adauga putina sare, zaharul vanilat si faina proaspat cernuta, in ploaie. Se adauga apoi albusurile batute spuma. Separat se taie merele felii subtiri si se lasa intr-un vas, cu o lingura de rom si 4 linguri de zahar pudra, cam o ora, la macerat. Intr-o tava unsa si tapetata se rastoarna merele iar deasupra se toarna compozitia de pandispan. Se introduce tava la copt, in cuptor si se lasa acolo pana se rumeneste aluatul.


Se serveste cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Prajitura snikers Ciocolata de casa

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide