Pandispan cu branza si capsuni

Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 7 oua
  • 60 g budinca de vanilie
  • 280 g zahar tos
  • 500 g branza. Pentru crema: 400 ml lapte
  • 1 pachet (40 g) praf de budinca cu gust de vanilie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 200 g margarina Rama
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g capsuni. Pentru decor: 250 g capsuni
  • in jur de o palma de migdale feliate subtire
  • 3-4 linguri sirop de capsuni

Mod de preparare

Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si restul de zahar. Sfarama branza, pune-o in amestecul cu praf de budinca, dupa care adauga si spuma. Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda pentru tort cu diametrul de 24 cm, toarna aluatul in tava si coace-l in cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 °C) timp de 20 de minute, dupa care la o temperatura mai mica (160 °C), in jur de 40 de minute. Daca vrei, poti imparti aluatul in doua, obtinand astfel doua foi, care sunt gata in 30 de minute. Pentru crema amesteca laptele cu praful de budinca si cu zaharul vanilat, fierbe-l pana devine dens si lasa-l la racit. Freaca margarina cu zahar pudra si amesteca-l cu crema racita. Taie blatul in doua. Unge foaia de jos cu 1/3 din crema. Aseaza capsuni feliate si unge cu 1/3 din crema. Aseaza cealalta foaie. Unge foaia de sus si marginile cu crema. Lipeste pe margine felii de migdale. Decoreaza tortul cu capsuni feliate, stropeste-l cu putin sirop de capsuni si poti aseza si cateva frunze de lemongrass. Feliaza-l cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Alte retete prajituri recomandate

Placinta visine

Sirop de visine

Gem de visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors