Paine de ciocolata cu rom

Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele cu untul si zaharul. Se lasa la topit pe foc foarte mic. Se bat ouale cu mixerul pana se albesc. Se taie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 250 gr unt
  • 2450 gr biscuiti
  • 3 oua
  • 100 gr cirese confiate
  • 100 gr alune
  • nuci
  • migdale amestecate
  • 3 linguri rom
  • 100 gr zahar tos

Mod de preparare

Se pune intr-un vas ciocolata rupta bucatele cu untul si zaharul. Se lasa la topit pe foc foarte mic. Se bat ouale cu mixerul pana se albesc. Se taie fin nucile, alunele si midgalele, se pun impreuna cu ciresele confiate intr-un castron si se toarna deasupra romul. Se rup biscuitii si se pun in castron peste fructe. Se amesteca. Se tapeteaza o forma cu folie alimentara, se toarna preparatul si se pune in congelator.

Dupa 4 ore se scoate prajitura si se lasa sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi. Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Galuste cu prune

Ciocolata de casa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors