Paine de albus cu nuci si stafide

Pentru painea de albus se bat albusurile spuma, adaugand incet zaharul pisat. Se adauga faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 albusuri
  • 1 pahar zahar pisat
  • 1 pahar faina
  • 1
  • pahar nuci amestecate cu stafide
  • unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Pentru painea de albus se bat albusurile spuma, adaugand incet zaharul pisat. Se adauga faina si un pahar de nuci amestecate cu stafide. Se toarna compozitia intr-o forma dreptunghiulara, unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit circa o ora. Cand este gata se rastoarna, si dupa ce s-a racit, se taie felii subtiri.


Painea de albus este mai gustoasa a doua zi.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc

Lasagna place tuturor, cel putin eu asa cred...Este versatila, se poate face in multe combinatii, sosul ragu se poate pastra...

Lasagna cu vinete, dovlecei si carne de porc
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide