Paine boiereasca

Dupa ce s-a racit, painea boiereasca se pudreaza cu zahar si se taie sub forma de patratele, apoi se serveste.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g unt sau
  • 180 g untura
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • esente
  • 3-4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata si
  • albusurile batute spuma
  • magiun

Mod de preparare

Pentru painea boiereasca se framanta aluatul, se ia deoparte o bucatica mai mica de aluat, se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Aluatul mai mare se intinde si se pune in tava, iar deasupra se adauga magiun. Separat se freaca 3-4 galbenusuri cu 150 g zahar, 150 g nuca macinata si albusurile batute spuma, apoi se pune peste magiun. Din restul de aluat, se fac bastonase, care se aseaza sub forma de gratii peste nuca.


Dupa ce s-a racit, painea boiereasca se pudreaza cu zahar si se taie sub forma de patratele, apoi se serveste.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors