Orange-muffins

- Prima data preparati jeleul de portocale, puneti sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar, amestecati budinca cu putin suc si adaugati, cand a dat sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente muffins: 3 oua; 150 de grame de zahar; 40 de grame de unt; 300 de grame de faina; 200 ml smantana; coaja rasa de la 2 portocale; 1 plic de zahar vanilat; 1 plic de praf de copt; Ingrediente jeleul de portocale: 1 plic de budinca de va
  • dupa gust ;

Mod de preparare

- Prima data preparati jeleul de portocale, puneti sucul pe foc cu cele 3 linguri de zahar, amestecati budinca cu putin suc si adaugati, cand a dat sa fiarba am adaugat si coaja confiata, lasati pana se ingroasa si dati de o parte, la racit. - Ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala se mixeaza pana se obtine o crema consistenta. - Se adauga untul topit, smantana, faina si praful de copt; - Se folosesc forme de hartie pentru muffins, sau se unge cu unt si tapetam cu faina forma de muffins; - Am pus in fiecare forma cate o lingura de aluat; - In continuare, in fiecare forma am pus cate o lingurita buna de jeleu, adancind-o in aluat; - Am acoperit cu restul de aluat; - In cuptorul preincins la 180 de grade (cuptor pe gaz, fara ventilatie) am introdus tava si am lasat-o pret de 20 de minute. Reteta propusa de Lauralaurentiu


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde

Usor, spumos, gustos!

Sufleu de cartofi cu bacon si ceapa verde
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide