Nuga delicioasa

Pentru nuga delicioasa se freaca albusurile, mierea si zaharul pana cresc spuma, timp de o jumatate de ora.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 albusuri
  • 350 g zahar
  • 350 g miere
  • o vanilie
  • zeama de la ½ de lamaie
  • 350 g nuci
  • 2 foi Lica

Mod de preparare

Pentru nuga delicioasa se freaca albusurile, mierea si zaharul pana cresc spuma, timp de o jumatate de ora. Se adauga lamaia si se pune pe Bain-Marie, dupa care se mai bate pana cand se desprinde compozitia de pe vas, apoi se adauga nucile, vanilia si se toarna compozitia intre foi.


Nuga delicioasa se taie a doua zi si se serveste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia

Niciodata nu am inteles varza asta portugheza - stiam ca se face doar o supa specifica la portughezi. De curand am o vecina...

Legume sotate cu varza portugheza si sos de soia
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce