Negresa jenny

Intr-un castron mixam la viteza mare ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina devin pufoase si cresc bine. Intr-o craticioara incalzim laptele, adauga

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 1/2 cana zahar (cana de ceai
  • de 250ml)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana lapte
  • 2 ciocolate
  • 1 cana iaurt
  • 1 cana smintina (fermentata
  • nu de frisca)
  • 1 plic budinca de ciocolata (optional)
  • 1 praf de copt
  • 2 1/2 cani faina
  • Glazura (optional):
  • 1 cana frisca lichida
  • 2 ciocolate

Mod de preparare

Intr-un castron mixam la viteza mare ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina devin pufoase si cresc bine.

Intr-o craticioara incalzim laptele, adaugam ciocolata si invirtim pina se dizolva toata ciocolata. amestecul nu trebuie sa fiarba si aveti grija sa nu se arda ciocolata pe fundul cratitei. daca vi se pare ca se infierbinta prea tare, mai dati craticioara la o parte.

Lasati sa se racoreasca putin si adaugati iaurtul si smintina, amestecati pina se omogenizeaza. adaugati aceasta compozitie peste ouale batute cu zahar. adaugati plicul de praf de budinca de ciocolata, praful de copt si faina, dar nu toata odata, ci in 3-4 transe.

Intre timp amestecati cu o lingura ca sa se incorporeze. se obtine un aluat ca cel de chec.

Puneti aluatul intr-o tava in care ati pus hirtie de copt pe fund si coaceti la 180 de grade celsius pentru 1 ora. Tava in care am copt a fost maricica, 30cm diametru.

Faceti testul cu scobitoarea, cind iese curata scoateti negresa din cuptor si rasturnati-o pe un platou. lasati-o sa se raceasca.

Glazura:

Infierbintati frisca fara sa o fierbeti, luati-o de pe foc si adaugati ciocolata bucatele, amestecati bine, bine, pina ciocolata s-a topit complet.

Daca frisca se raceste si nu se topeste ciocolata, mai puneti de citeva ori pe foc, citeva secunde de fiecare data. Daca este prea fluida, lasati-o sa se raceasca nitel si turnati-o peste negresa.

Decorati dupa cum va este priceperea.
Pofta buna!

Reteta negresa jenny a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete de prajitura negresa gasiti aici:

Negresa,

Negresa de post,

Negresa cu banane

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Este primul mezel pe care-l fac la aparatul minune, slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digitl. Rezultatul este unul mai mult decat...

Rulada din piept de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide