Negresa de post

Negresa de post este o varianta excelenta a negresei pentru perioadele de post. Cine zice ca postul este plictisitor? Incercati aceasta reteta si o sa va convingeti ca nu este asa!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g zahar
  • 300 ml apa
  • 250 ml ulei
  • 1 plic jumatate praf de copt
  • esenta rom
  • 2 linguri capuccino
  • cca 600 g faina
  • 3 linguri de dulceata de zmeura
  • Glazura:
  • 8 linguri apa
  • 2 linguri capuccino
  • 1 lingura unt
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Mixam apa cu zaharul pana se dizolva zaharul. Adaugam uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt, esenta. Amestecam bine si adaugam capuccino cu dulceata. Rasturnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.
Glazura: Amestecam lingurile de capuccino cu apa si zaharul. Topim untul si adaugam compozitia de capuccino. Lasam sa fiarba impreuna pana incepe sa se formeze o crema.
Scoatem negresa de la cuptor si adaugam glazura. Lasam la racit o ora.


Negresa de post se serveste glazurata cu ciocolata de post sau cu dulceata de zmeura de la Bunatati din natura.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors