Negresa cu nuci si cirese

• mixati in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul paletelor duble, untul moale cu zaharul, apoi adaugati

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • unt 150 g
  • zahar brun 150 g
  • oua 3 buc
  • cacao 5 linguri
  • nuca macinata 150 g
  • esenta de rom 1 lingurita
  • faina 150 g
  • praf de copt 1 lingurita
  • cirese fara samburi 300 g
  • Glazura:
  • ciocolata neagra 80 g
  • smantana lichida pentru frisca 100 ml

Mod de preparare

• mixati in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum, cu ajutorul paletelor duble, untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile
• adaugati nuca, esenta de rom si praful de cacao si incorporati usor, apoi mutati compozitia intr-un bol incapator
• in bolul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum bateti albusurile spuma, cu ajutorul telurilor duble, adaugati un praf de sare si puneti-le peste compozitia din bol, amestecand usor, cu o spatula, de jos in sus
• amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin peste compozitia de negresa, amestecand lejer cu spatula
• tapetati o tava dreptunghiulara cu ulei si faina, turnati compozitia de negresa si presarati deasupra ciresele
• coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute si faceti testul cu scobitoarea
• scoateti negresa si lasati-o la racit, apoi taiati-o cuburi
• pregatiti glazura, turnand smanatana fierbinte peste ciocolata rupta si omogenizati bine
• glazurati cuburile de negresa si serviti

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce