Negresa cu glazura de ciocolata

Untul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se unge o tava cu unt si se ta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de faina
  • 2 cani de zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de miez de nuca macinat
  • 4 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de otet
  • 2 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.

Crema se face din 3 linguri de lapte, zahar, o lingura de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt si ciocolata maruntita, dupa care se mai fierbe inca 5 min.

Blatul se imbraca in aceasta crema.
Se poate orna si cu frisca.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors