Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g unt moale
  • 1 praf sare
  • 100 g zahar brut
  • 4 oua de gaina
  • 80 g ciocolata
  • 2 linguri cacao neagra
  • 200 g faina
  • 1/2 plic cu praf de copt
  • 50 ml lapte dulce
  • 3 fire menta proaspata
  • capsuni proaspete
  • Pentru ornat
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smantana
  • 50 g zahar pudra
  • 100 g ciocolata
  • 50 ml lapte dulce

Mod de preparare

Pregatim ingredientele, le lasam 1/2 de ora la temperatura camerei.

Pornim cuptorul.

Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte.

Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze. Lasam sa se raceasca.

Intr-un vas, punem untul moale, adaugam un praf de sare si zaharul. Incepem sa mixam cateva minute, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare pana se incorporeaza.

Faina o amestecam separat cu praful de copt, cacaoa si o incorporam in compozitia de oua.

Menta o punem intr-un blender, mixam pana devine o spuma. Adaugam peste ciocolata topita si amestecam, apoi incorporam in compozitia de oua.

Pregatim o tava cu hartie de copt, turnam usor compozitia, nivelam cu o spatula, apoi asezam capsunile peste ea.

Dam la copt, in cuptorul preincins, la foc mediu, aproximativ 35-40 minute. Eu am folosit o tava mica (18 x 26 cm) si a iesit mai inalta. Facem proba cu o scobitoare, daca iese curata, inchidem focul si scoatem negresa din cuptor si lasam la racit.

Intre timp, pregatim crema, mixam smantana pana incepe sa capete consistenta, apoi adaugam zaharul pudra. Incorporam cate o lingura de branza mascarpone. Crema obtinuta o punem in frigider pana la utilizare.

Topim pe baie de aburi sau in cuptor, ciocolata cu laptele dulce si omogenizam.

Dupa ce s-a racit negresa, o portionam, o glazuram cu ciocolata, ornam cu crema si capsunele mici si dulci. Dam la frigider pana la servire. Inainte de servire, o lasam 10 minute la temperatura camerei, intrucat la frigider se intareste un pic.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors