Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Portii
28
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 3 lg cacao
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • 100 g dropsuri de ciocolata amaruie
  • 200 g branza proaspata
  • 2-3 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • cirese fara samburi

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se transfera pe foc potrivit si se lasa sa fiarba. Dupa ce da 3 clocote se ia de pe foc. Din siropul format se iau 10 lg si se pune intr-o craticioara mai mica.

Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt.

Albusurile se mixeaza bine, pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza usor in compozitia cu cacao, in mai multe reprize.

Branza se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat.

Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20 x 30 cm si se toarna compozitia. Se niveleaza apoi, cu ajutorul unei lingurite, se pun gramajoare din branza. Cu ajutorul unei furculite se deseneaza rotocoale, trecand prin branza, dandu-i un aspect marmorat.

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se asaza deasupra prajiturii. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute.

Intre timp, craticioara cu siropul ramas se pune pe foc. Se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste.

Se scoate prajitura din cuptor si asa fierbinte se toarna siropul de ciocolata. Se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu cirese si pere

Tartele cu fructe sunt preferatele noastre pe timpul verii! A iesit suuuper buna!

Desert tarta cu cirese si pere
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce