Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180 C. Se unge forma (18 x 18 cm) cu ulei si se presara faina sau se pune hartie de copt. La BM se topest
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 180 C.
Se unge forma (18 x 18 cm) cu ulei si se presara faina sau se pune hartie de copt.
La BM se topeste untul impreuna cu 100g ciocolata. Se da deoparte, se adauga si restul de ciocolata alba si se amesteca bine pana se topeste complet si aceasta.
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin o spuma tarisoara.
La aceasta compozitie se adauga untul cu ciocolata, esenta de vanilie si faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze.
Se adauga si "picaturile" de ciocolata amaruie si se amesteca usor. Se toarna totul in forma, se niveleaza si se coace aprox. 35-40 min.
Se scoate cu grija din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar,dupa care se poate taie si pudra, dupa preferinta cu zahar.
Pofta buna!
Reteta Negresa blonda a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de prajitura negresa gasiti aici:
Negresa cu nuci,
Prajitura negresa,
Prajitura Negresa de post
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post