Negresa este un desert delicios, pufos, umed, ce poate fi consumat cu succes dimineata la cafea, ori langa ceai sau un glob de inghetata. este de asemenea suficient de rapida incat sa te scoata din bucluc atunci cand ai musafiri.
Negresa este un desert foarte indragit, atat de adulti cat si de copii. In primul rand pentru ca este foarte rapid si usor de preparat.
Se pune la fiert margarina impreuna cu: zahar, lapte, cacao. Dupa ce a fiert, se iau din aceasta compozitie 15 linguri in care se adauga ciocolata, rom, nuci (aceasta va fi glazura).
Restul compozitiei se pune la racit, dupa care se adauga galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt stins si albusurile batute spuma. Compozitia pentru negresa se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Cand este gata, se toarna peste ea glazura si se poate presara nuca proaspat prajita.
Negresa se poate insiropa inainte de punerea glazurii cu un sirop din 200 ml apa, 7 linguri de zahar, zahar vanilat. Se pun la fiert pentru un gust mai bun, se poate carameliza zaharul si se adauga apa, se da un clocot.
La fel de bine acest desert minunat merge consumat langa un glob de inghetata de vanilie.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce