Negresa

Pentru a prepara aceasta reteta de negresa sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, alune, zahar, ciocolata rasa, cacao, ou, ulei, praf de copt, bicarbonat, kefir, sirop de ciocolata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 260 g faina
  • 60 g alune
  • 60 g zahar
  • 40 g ciocolata rasa
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 ou
  • 80 ml ulei
  • 125 ml sirop de ciocolata
  • 180 ml kefir

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua, alunele si ciocolata rasa.

Ouale se bat cu uleiul, kefirul si siropul de ciocolata pana devin spuma, apoi, se adauga faina.

Aluatul se pune in forme si se coace 20-25 minute.


Se poate servi dupa ce s-a racit.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Pasca cu smantana

Lapte de pasare

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors