Negresa

Pentru a prepara aceasta reteta de negresa sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, alune, zahar, ciocolata rasa, cacao, ou, ulei, praf de copt, bicarbonat, kefir, sirop de ciocolata.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 260 g faina
  • 60 g alune
  • 60 g zahar
  • 40 g ciocolata rasa
  • 2 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 ou
  • 80 ml ulei
  • 125 ml sirop de ciocolata
  • 180 ml kefir

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 160 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua, alunele si ciocolata rasa.

Ouale se bat cu uleiul, kefirul si siropul de ciocolata pana devin spuma, apoi, se adauga faina.

Aluatul se pune in forme si se coace 20-25 minute.


Se poate servi dupa ce s-a racit.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Pasca cu smantana

Lapte de pasare

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel

Pot fi servite la mic dejun aceste chifle umplute, dar pot fi luate si la pachet. Sunt gustoase, asa crocante la exterior,...

Oua la cuptor, in chifle cu branza si dovlecel
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala