Negresa

Se amesteca pe foc mic, laptele, zaharul untul, cacaua si se lasa la omogenizat compozitia. Se pun deoparte 15 linguri din amestec, pentru glazura, i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • 200 gr unt
  • 400 gr zahar
  • faina
  • 5 oua
  • 50 gr cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • nuci maruntite
  • zahar vanilat
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca pe foc mic, laptele, zaharul untul, cacaua si se lasa la omogenizat compozitia. Se pun deoparte 15 linguri din amestec, pentru glazura, iar in restul de crema, racita se adauga galbenusurile, apoi albusurile batute spuma cu sare, faina si praful de copt. Se unge o tava cu ulei si se toarna compozitia. Se pun deasupra nucile si se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Dupa aceea se scoate prajitura din cuptor si se unge cu glazura ramasa.


Se serveste taiata in patrate, dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Turta dulce Ciocolata de casa Tiramisu

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors