Negresa

Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaua. Dupa ce au dat cateva clocote, se iau din aceasta compozitie 10 linguri in care se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr margarina
  • 500 gr zahar
  • 5 linguri cacao
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 1 pachet praf de copt
  • Pentru glazura:
  • 10 linguri din compozitia pentru aluat
  • 100 gr nuci
  • 3 linguri rom
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 50 gr nuca de cocos
  • Pentru sirop:
  • 200 ml apa
  • 7 linguri zahar
  • vanilie

Mod de preparare

Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaua. Dupa ce au dat cateva clocote, se iau din aceasta compozitie 10 linguri in care se adauga ciocolata rasa, romul si nucile si se folosesc pentru glazura. Restul compozitiei se pune la racit, se adauga, galbenusurile, pe rand, apoi faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Aluatul se coace intr-o tava tapetata, la foc potrivit, timp de 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor si se insiropeaza calda cu siropul facut din apa, zahar si vanilie. Se da cateva minute la cuptor. Cand este gata, se toarna peste prajitura glazura si se presara cu nuca de cocos.
Alte retete de dulciuri:

Ciocolata de casa

Tiramisu

Chec pufos

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors