Nasturei cu ciocolata

Nasturei cu ciocolata este o reteta de fursecuri foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura folositi 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 250 g faina si ciocolata.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 250 g faina
  • un praf de sare
  • 2 linguri apa
  • ciocolata - pentru umplut.

Mod de preparare

Nasturei cu ciocolata este o reteta de fursecuri foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de prajitura folositi 125 g unt, 100 g zahar pudra, 2 galbenusuri, 250 g faina si ciocolata.Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana se obtine o crema omogena. Se adauga faina, sarea, apa si se framanta. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se lasa la frigider 30 minute. Se formeaza apoi, mici bile de aluat, care se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se apasa cu degetul in mijlocul fiecarei bile, pentru a face loc umpluturii.

Se coc timp de 20-25 minute in cuptorul incalzit inainte. Se lasa sa se raceasca si se umplu cu ciocolata topita.
Se pot umple si cu gem, dulceata sau diverse creme.


Nastureii cu ciocolata sunt ideali la cafea sau ceai.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide