Napolitana cu 2 creme

Prajitura preferata a baiatului meu

Portii
6
Timp coacere
900 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru crema de rahat:
  • 1 kg rahat
  • 1 lamaie
  • 1 pachet margarina 200 g
  • pentru crema de ciocolata alba:
  • 2 ciocolate albe
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 6 linguri de frisca lichida
  • 50 g margarina
  • 1 pachet intreg de foi de napolitana

Mod de preparare

Preparare crema de rahat:

Se da rahatul prin masina de carne, la fel si lamaia intreaga si se pune totul, la foc mic, intr-o oala cu fund dublu sa nu se lipeasca de fundul oalei si sa capete un gust neplacut. Cand a inceput sa se transforme intr-o pasta groasa, se ia de pe foc si se adauga margarina taiata cuburi si se amesteca pana ce margarina se topeste.

Preparare crema de ciocolata:

Se pune ciocolata alba rupta in cuburi, impreuna cu frisca lichida si esenta de vanilie pe foc foarte mic, amestecand continuu; dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si se adauga margarina cuburi, se amesteca pana ce se topeste margarina.

Cremele se pun calde intre foi, dupa preferinta, apoi se asaza un blat din lemn peste ele, pentru cateva ore, sa se preseze foarte bine.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors