Musuroi de cartita cu zmeura este o prajitura delicioasa cu crema si fructe. O reteta de prajitura de casa perfecta pentru momentele cand ai manca ceva bun.
Blatul:
Topim untul si il lasam sa fie la temperatura camerei.
Ouale le mixam cu zaharul spuma pana isi dubleaza volumul.
Incorporam untul topit, apa minerala si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Punem faina treptat, praful de copt, apoi cacaoa si mixam la viteza mica pana ingredientele s-au amestecat bine.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia de blat.
O bagam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 20-25 de minute maxim.
Cand blatul este copt, il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca bine, apoi il scobim in mijloc cu o lingura, usor sa nu rupem marginile si avem grija sa nu gaurim si baza. Ce scoatem din blat nu aruncam.
Crema:
Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le mixam, apoi amidonul, cateva linguri din lapte amestecand bine sa nu fie cocoloase.
Taiem pastaia in doua, scoatem semintele si le punem in amestecul de galbenusuri.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie si cand da in clocot, scoatem pastaia, incorporam amestecul de mai sus.
Dam focul mai mic si lasam crema sa fiarba pana o sa aiba consistenta unei budinci, timp in care invartim in ea.
O acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.
Smantana rece o mixam, apoi incorporam crema de vanilie si amestecam usor.
Asezam blatul scobit pe un platou, punem zmeura congelata (sau proaspata) apoi umplem cu crema de vanilie.
Deasupra punem firimituri din blat, presam cu mana si dam la rece macar o ora.
Sa aveti pofta!
Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html
Prajitura musuroi de cartita cu zmeura se serveste de la frigider.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post