Muffins - reteta de baza

Muffins - reteta de baza poate fi folosita la tot felul de variante de briose si prajituri delicioase. Intr-un bol se pun faina, zaharul, praful de copt si sarea.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cup faina (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 3 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 cup zahar
  • 1 ou
  • 1 cup lapte
  • 1/4 cup ulei vegetal

Mod de preparare

Muffins - reteta de baza poate fi folosita la tot felul de variante de briose si prajituri delicioase. Intr-un bol se pun faina, zaharul, praful de copt si sarea.
Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina.
Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e incorporata faina.
Daca amestecati prea tare o sa aveti briose lasate si necoapte.
Se tapeteaza forma sau se pun foile pentru briose.
Muffinul se da la cuptorul preancalzit cam 25 minute sau pana cand iese scobitoarea curata.

Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de curcan

Am facut o supa tare buna, cu cateva legume si niste carnita de curcan.

Supa de curcan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide