Muffins cappuccino

Muffins cappuccino sunt o reteta delicioasa si aromata de briose cu crema cappuccino. Briosele sunt mereu salvatoare cand vrei un desert rapid si delicios, asa ca nu-ti ramane decat sa le incerci.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 100 ml smantana
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura praf instant de cappuccino
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina.
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata cu crema cappuccino
  • Pentru crema decor:
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu crema cappuccino

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga smantana, untul topit si faina amestecata cu praful de copt, cacaua si praful de cappuccino. Se umplu formele de briose cu aluat si se pun deasupra bucati din ciocolata cu crema de cappuccino. Se coc 15-20 minute in cuptorul deja fierbinte.

Crema: Se pune frisca lichida intr-un vas si se aduce la temperatura de fierbere. Se opreste focul, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se amesteca pana se dizolva complet. Se da la rece cel putin 4 ore. Se mixeaza apoi pana isi dubleaza volumul.


Se lasa briosele cappuccio sa se raceasca si se decoreaza cu crema de cappuccino. Un desert decadent, numai bun langa o ceasca de cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide