Muffin cu mere

Se bate oul cu apa minerala intr-o vas inalt si apoi se adauga condimentele. Apoi se adauga faina si se amesteca bine pana devine omogen. Se lasa sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 mere mari
  • acre 1 ou 20-25 dg apa minerala 1 lingura zahar tos 1 lingurita de praf de copt 1 lingurita de sare 1 lingurita de scortisoara macinata 1 varf de cutit cuisoare ulei gem de piersici la servire

Mod de preparare

Se bate oul cu apa minerala intr-o vas inalt si apoi se adauga condimentele. Apoi se adauga faina si se amesteca bine pana devine omogen. Se lasa sa stea 15 minute pana se umfla aluatul. Intre timp se spala merele, se indeparteaza cotorul, se razuiesc si se adauga la aluat pana nu devin brune. Intr-un vas se incalzesc cam 3 degete de ulei se fac forme cu lingura din aluatul cu mere si se pun in tigaie. Se prajesc sub capac. In timpul prajirii formele trebuie sa creasca. Daca partea de jos s-a rumenit, prajiturile se intorc dar de data asta se lasa fara capac. Se lasa sa se scurga uleiul din muffini si se pun intr-o tava.


Incercati si urmatoarele retete prajituri Galuste cu prune Prajitura cu prune crema prajituri Prajitura cu visine

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat Pentru ca am renuntat definitiv la carne, am grija sa introduc in...

Pleurotus pane, reteta simpla si rapid de preparat
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala