Mozaic este ca si un fel de salam de biscuiti de post. Pentru aceasta reteta de post aveti nevoie de biscuiti, cacao, zahar, esenta de rom sau de cafea, rahat,nuci si apa
Se caramelizeaza zaharul, se adauga margarina si se amesteca bine. Se pun apoi apa, cacao, esenta de rom si se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul. Intr-un bol se pun biscuitii rupti in bucati mai mari, rahatul taiat in bucati mici si nucile macinate; peste ele se toarna siropul si se amesteca bine. Daca nu s-a legat compozitia, se mai adauga nuci macinate sau biscuiti, daca iese prea legata se poate subtia cu sirop. Se pune folie alimentara intr-o tava si se preasara cu biscuiti macinati, se intinde pasta de mozaic si se niveleaza bine; deasupra se presara biscuiti macinati si se acopera cu folie alimentara.
Se taie in triunghiuri dupa ce a stat la rece 3-4 ore.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.
Particip la concursul „ Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” şi pe Facebook am nickname-ul Pica Flori.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post