Se prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se toarna in lapte, s
Se prepara umplutura, se fierbe 350 ml lapte, 100 ml se amesteca cu praful de budinca si 2 – 3 linguri zahar. Compozitia se toarna in lapte, se fierbe pana se ingroasa. Budinca se lasa la racit Cuptorul se incalzeste la 180°C,formele de copt mouffin se tapeteaza cu hartie special pentru mouffin.
Macul se amesteca cu taratele de ovaz si faina cu bicarbonatul de sodiu, praf de copt, coaja rasa de lamaie, scortisoara si nucsoara. Galbenusurile se freaca cu zahar, se adauga ulei. Amestecul de faina si laptele ramas se adauga la galbenusuri in cantitati mici si alternativ. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se amesteca cu grija cu aluatul. Aluatul preparat se portioneaza cu lingura in formele de copt pentru mouffin in proportie 3 linguri de aluat la 1 lingura de umplutura si iar de aluat. Se coc 15 – 20 de minute.
Alte prajituri recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post