Mississippi mud pie

Mississippi mud pie este delicioasa. Pentru a prepara aceaasta prajitura aveti nevoie de biscuiti, unt, ciocolata neagra, oua, zahar si frisca.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 gr biscuiti obisnuiti
  • 60 gr unt
  • 60 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • Pentru crema:
  • 180 gr ciocolata neagra (70% cacao)
  • 180 gr unt
  • 4 oua
  • 90 gr zahar tos
  • 90 gr zahar brun
  • 200 ml frisca (reteta zice ca smantana dar eu nu gasesc smantana de buna calitate si grasa)
  • Pentru topping:
  • 100 ml frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Mississippi mud pie este delicioasa. Iata cum se prepara aceasta prajitura delicioasa: pentru blat trebuie sa sfaramati biscuitii obisnuiti cu un sucitor sau cu robotul de bucatarie, dupa care ii puneti intr-un bol mare. Ciocolata o topiti pe baie de aburi, impreuna cu untutl si dupa 2-3 clocote si omogenizare completa, luati de pe foc si raciti usor. Turnati apoi amestecul peste biscuitii sfaramati si amestecati foarte bine. Intr-o forma de tort de 24/26 cm, din aceea cu inel detasabil, puneti blatul de biscutiti si nivelati bine. Dati la rece, in frigider. E suficient cat sta pana pregatit crema.

Pentru crema topiti ciocolata impreuna cu untul, omogenizati bine si apoi raciti usor. Intr-un bol mare mixati ouale cu cele doua tipuri de zahar pana ce compozitia devine densa si isi dubleaza volumul. Amestecati apoi frisca si mixati putin, la viteza mica. Turnati si crema de ciocolata si mixati citeva minute.

Scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra blatului crema.

Dati la cuptor, incins in prealabil, la treapta 4/180 C, pentru aproximativ 45 minute, pana se intareste usor. Lasati sa se odihneasca in forma pentru a se raci complet.


Apoi puneti deasupra prajiturii toppingul, adica mixati bine frisca cu zaharul pudra si presarati ciocolata rasa. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice - Albinutza.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . 

Salata cu sfecla rosie si oua
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala