Mircico

Mircico este o prajitura delicioasa si simpla cu lamaie si sirop de cacao si rom. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua - 6 bucati
  • zahar - 300 g
  • faina - 200 g
  • ulei - 50 ml
  • esenta de rom - 15 ml
  • zahar vanilat - 10 g
  • cacao - 50 g
  • razatura de lamaie
  • unt/margarina - 200 g

Mod de preparare

Mircico este o prajitura delicioasa si simpla cu lamaie si sirop de cacao si rom. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 200 g zahar, care se adauga treptat. Galbenusurile se omogenizeaza adaugand ulei, zahar vanilat si razatura de lamaie. Compozitia obtinuta se adauga peste albusurile batute spuma cu zahar, se amesteca lejer, se adauga faina sub forma de ploaie si se incorporeaza usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se introduce in cuptor la temperatura moderata cca 25 minute. Se formeaza un sirop din: unt sau margarina (care se va topi pe foc), 100 g zahar, cacao, esenta de rom si 100 ml apa. Cand prajitura este inca fierbinte, se insiropeaza pe partea de jos (cea care a stat pe hartie). Cand Mircico este rece, se poate orna cu frisca sau diferite creme.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide