Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe este o reteta vesela, colorata, usoara de vara. Este delicioasa si o puteti adapta cu fructele preferate.
Pentru aluatul de tarta :
Se amesteca ingrendientele (la temperatura camerei) pana se omogenizeaza,aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 1 ora.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei, sau punem hartiute pentru muffins si asezam aluatul in fiecare tarta, apasand usor pe margini dupa care dam mini tartele 30 de minute la cuptor. Le lasam la racit.
Sfat: ca sa nu se umfle aluatul de tarta, pe fund asezati cateva boabe de fasole sau paste.
Pentru crema de vanilie:
Intr-o oala, punem laptele cu impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si lasam sa dea in clocot.
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharulpana cand se dizolva toate cristalele de zahar. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.
Cand a dat in clocot laptele, turnam compozitia de galbenusuri si amestecam incontinuu, pana se ingroasa.
Luam crema de pe foc si adaugam esenta de vanilie dupa gust.
Enjoy !
Umplem formele de tarta cu crema racita si ornam cu fructe !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post