Mile feuilles cu pasta de mere

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat frantuzesc
  • 1 kg mere
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreuna cu zaharul, untul si putina apa. Se calesc bine, pana scad, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zaharul vanilat si se amesteca bine, dupa care se lasa la racit. Din aluat, se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu un cutir patrate sau romburi cu latura de 6-8 cm, apoi se pun in tava si se lasa la copt 12-14 minute.


Se despica in doua, dupa coacere, si se pune intre ele umplutura de mere, apoi se presara cu zahar pudra. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors