Mile feuilles cu pasta de mere

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat frantuzesc
  • 1 kg mere
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreuna cu zaharul, untul si putina apa. Se calesc bine, pana scad, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zaharul vanilat si se amesteca bine, dupa care se lasa la racit. Din aluat, se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu un cutir patrate sau romburi cu latura de 6-8 cm, apoi se pun in tava si se lasa la copt 12-14 minute.


Se despica in doua, dupa coacere, si se pune intre ele umplutura de mere, apoi se presara cu zahar pudra. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Paste integrale cu legume

Pastele integrale cu dovlecel, ardei gras, ciuperci, ceapa si usturoi, sunt satioase si la final poti sa le presari si un pic...

Paste integrale cu legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide