Milch Schnitte

Foile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de sare. Apoi se incorporeaz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru o foaie: tava mare 40x42cm
  • 4 oua (233g)
  • 117 g zahar
  • 103 g faina
  • 14 g cacao
  • Crema de lapte: 200 ml smantana (+1 plic intaritor frisca
  • sau fara)
  • 175 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 6 g gelatina inmuiata in apa rece (sau cantitatea necesara pentru 250 ml lichid)
  • 50 g miere=1 lg
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Foile: se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa si putin din albusul spumat cu un praf de sare.

Apoi se incorporeaza si restul de albus.

Se coace in tava tapetata cu hartie de copt, la 180 grade C- 8-10 min.

Crema: se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte.

Gelatina se topeste in 50 ml lapte cald (pe baie de abur, fara a o fierbe- se distrug proprietatile), apoi se adauga amestecului cu lapte condensat. Se adauga si mierea.

Se bate frisca (cu intaritorul) pana se intareste bine si se amesteca cu compozitia de lapte.

Se lasa crema la rece 30-40 minute, amestecand de 2 ori intre timp. (Nu trebuie sa se inchege, doar sa capete consistenta, sa nu mai fie fluida).

Se toarna crema intre foi si se lasa la frigider cateva ore, pana se intareste.

Lapte condensat: 75 ml apa fierbinte, 57 g unt, 40g zahar +60 g miere, 110 g lapte praf, 1 fiola esenta vanilie

Se amesteca apa cu untul, zaharul si vanilia. Se adauga laptele praf si se amesteca pana devine gros. Se poate pastra in frigider max. 1 saptamana.
Reteta propusa de PaulaM

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe

In primul rand mi-a facut Cleme pofta cu minipavlovele ei, in al doilea rand aveam prea multe albusuri la congelator asa ca...

Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide