Mere umplute cu magium de prune

Se spala merele, se scobesc cu o lingurita pana sunt scoase cotorul si semintele. Se amesteca bine magiunul cu nuca. Merele se umple cu compozitia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere mari
  • 150 gr nuca macinata
  • magiun de prune (dulceata groasa)
  • 2 lingurite de ulei
  • apa

Mod de preparare

Se spala merele, se scobesc cu o lingurita pana sunt scoase cotorul si semintele. Se amesteca bine magiunul cu nuca. Merele se umple cu compozitia formata, se aseaza intr-o tava, se toarna putina apa si 2 lingurite de ulei. Se dau la cuptor, la foc potrivit, pana merele sunt moi (se verifica cu o scobitoare).


Se servesc reci, ca desert. Daca doriti se poate presara deasupra zahar vanilat.

Alte retete recomandate

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors