Mere umplute cu gem, branza si bezea

Merele umplute cu gem, branza si bezea se servesc stropite cu putin lichior de fructe. Sunt delicioase.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura se face din:
  • 12 mere potrivite
  • 12 bucati de miez de nuca
  • 12 lingurite de gem si
  • 2 albusuri batute bezea cu
  • 125 g zahar tos.

Mod de preparare

Pentru merele umplute cu gem, branza si bezea se spala merele si se scobesc pe la codita cu un varf de cutit, apoi, in fiecare mar scobit, se pune o bucata de miez de nuca si o lingurita de gem. Se pun in tava tapetata cu zahar ars caramel si se coc pe jumatate. Apoi se scot si se pune cu posul pe fiecare mar cate o bezea si se da la cuptor la foc mic. Gemul si nuca se pot inlocui cu branza de vaci, amestecata cu zahar si mirodenii.


Merele umplute cu gem, branza si bezea se servesc stropite cu putin lichior de fructe.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala