Mere in aluat cu sos de vanilie este una dintre retetele rafinate propuse de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro
Se curata merele, se decupeaza cotorul si se taie in rondele de cca 5-8 mm grosime. Se acopera cu zahar, suc de lamaie si rachiu si se lasa sa se marineze.
Se amesteca zaharul cu scortisoara
Aluat de friganele:
Se amesteca faina cu berea pana se obtine un aluat fin. Se acopera cu uleiul. Albusul se bate doar cu scurt timp inainte de intrebuintare si se incorporeaza, impreuna cu sarea, cu mare atentie in aluat.
Sos de vanilie:
Se fierbe laptele impreuna cu vanilia. Se bate galbenusul cu zaharul pana se obtine o spuma. Se toarna laptele incet printr-o sita peste spuma de ou, amestecand mereu. Se pune din nou pe foc, se incalzeste la 85 de grade, apoi se paseaza prin sita.
Rondelele de mere se trec prin aluat si se prajesc in uleiul incins la 160 de grade. Se scurg bine de ulei sau se pun pe un servet de hartie absorbanta. Apoi se pudreaza cu zaharul amestecat cu scortisoara.
Se servesc cu sosul cald de vanilie.
Pot fi servite si cu inghetata de vanilie, dupa sezon.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post