Mere coapte cu orez

Se coc merele in cuptor, pana se inmoaie bine, fara sa se rumeneasca. Pulpa merelor coapte se zdrobeste bine cu furculita. Se spala orezul si se pune

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3-4 mere
  • 1 pahar cu lapte
  • 125 ml apa
  • 1 lingura orez
  • 1 1/2 linguri zahar

Mod de preparare

Se coc merele in cuptor, pana se inmoaie bine, fara sa se rumeneasca. Pulpa merelor coapte se zdrobeste bine cu furculita. Se spala orezul si se pune la fiert cu apa. Cand apa a scazut, se adauga laptele. Se amesteca destul de des, ca sa nu se lipeasca. Cand orezul e aproape gata, se pune in el zaharul, se amesteca si se mai fierbe 2-3 minute. Se uda cu apa rece - doua cani - si se adauga straturi alternative de orez fiert si piure de mere, ultimul fiind de orez. Se dau la rece cateva ore.

Se rastoarna pe o farfurie si se decoreaza cu visine din dulceata sau cu diverse fructe crude.

Alte retete recomandate:

Budinca de orez cu mere

Placinta cu visine

Tarta cu zmeura

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura de vara

Mi-am facut de lucru si am prestat o prajitura,chiar daca nu sunt la mine-n bucatarie.....

Prajitura de vara
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide